Zomer op Ameland

De nachten zijn kort geworden en de zon staat loodrecht aan de hemel.
Tropische temperaturen verwarmen het eiland en menig badgast vindt verkoeling in de zee. ‘s Avonds hoor je krekels in het helmgras en stijgen er rookwalmen van barbecues op. De zomer is begonnen.

 

Tip van een Amelander

Voor wie op avontuur wil gaan in de zomer zijn watersporten een uitgelezen mogelijkheid. Het zeewater heeft door de vele zonne-uren een aangename temperatuur gekregen. Ameland is namelijk een van de plekken in Nederland waar de meeste zonne-uren zijn! Wie denkt dat golfsurfen alleen in het buitenland kan, heeft het mis. Als Neptunes in een goede bui is, kan er een mooie swell richting Ameland komen te staan. Dit ontstaat doordat er ver op de Noordzee een storm is, waarvan de golven na een aantal dagen de kust van Ameland bereiken. Voor de optimale surfomstandigheden heb je een zwakke aflandige wind nodig. Deze wind blaast tegen de golven in, waardoor deze niet gelijk omslaan. Golfsurfen kun je vergelijken met mediteren. Alles draait om de juiste timing. Alleen door een te worden met de zee, kun je deze timing afstemmen en de beste golven surfen. Deze sport beoefenen vergt daardoor zowel fysieke als mentale kracht en resulteert in een onbeschrijfelijk gevoel van verbondenheid met de natuur. Ervaar de schoonheid van de zomer en boek een onvergetelijke vakantie bij Ambla Verhuur en Beheer.

Evenementen op Ameland in de zomer

In de zomer worden er vele evenementen op Ameland georganiseerd. De leukste worden hier kort toegelicht.

Beach rugby festival

Rugbytoernooi op het strand bij Nes met vele internationale teams en ‘s avonds muziek en feest.

MadNes

Een van de kleinste maar leukste surf, skate en muziekfestivals van Nederland

Rondje Ameland

Een bijzondere wandeling rond het gehele eiland.

Ambachtelijke dag

Op deze dag worden in het dorpje Ballum oude ambachten een nieuw leven ingeblazen.

Lancering paardenreddingsboot

De reddingsboot wordt door middel van tien paarden met een donderend geweld over het strand en door de branding de zee ingetrokken.

Roggefestival

Muziek- en theaterfestival in het hartje van Nes met een groot aantal diverse artiesten.

Horizontoer

Kleinschalig maar gezellig muziekfestival met podia verspreid door het gehele dorp Nes. De artiesten die meedoen aan de Horizontoer varen met boten langs de Waddeneilanden.

Muzikaal Bootwateren

Festival met veel verschillende dweilorkesten en shantykoren.

Check voor meer evenementen, actuele data en verdere informatie de website van VVV Ameland.
Voor actueel nieuws van het eiland en het waddengebied kunt u kijken op Persbureau Ameland.