Partners en links

Ameland is een ideaal elk-seizoen-eiland door de prachtige natuur en de vele evenementen die er worden georganiseerd. Hieronder staan de hoogtepunten beschreven.

Lancering paardenreddingsboot

De reddingsboot wordt door middel van tien paarden met een donderend geweld over het strand en door de branding de zee ingetrokken.

Kunstmaand Ameland

In de maand november staat het gehele eiland in het teken van kunst. Er zijn tientallen bijzondere locaties waar tentoonstellingen zijn en ’s avonds worden er concerten gegeven.

Tri Ambla

Een triatlon dwars door de prachtige natuur van Ameland.

Tussen Slik en Zand

Een wandelevenement met mooie routes over het eiland.

Restaurant de Hekseketel

Een ruime keus, royale porties, grillspecialiteiten, gezelligheid en een rustieke sfeer: dat is De Hekseketel in hartje Nes! Het gezellige familierestaurant is gelegen aan de Torenstraat op het prachtige Ameland. 

Persbureau Ameland

Persbureau Ameland publiceert nieuws over Ameland en het waddengebied op de eigen website www.persbureau-ameland.nl en levert nieuws aan media over Ameland en het waddengebied. In bedrijf sinds 1 januari 2004

Restaurant StrAnders

Restaurant StrAnders verrast je! Zowel voor de lunch als het diner serveren we uiteenlopende gerechten, bereidt met enkel verse producten. Uiteraard werken we ook met prachtige ingrediënten van het eiland. Koks & bediening ontvangen je graag voor een smaakvolle & gezellige avond!

Hotel Bos en Duinzicht

Hotel Bos en Duinzicht is een gezellig familiehotel, rustig gelegen tussen het dorpje Nes en het strand. Gastvrijheid en een persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel. Zowel het centrum van Nes, als het strand liggen binnen 10 minuten loopafstand.

Check voor meer evenementen, actuele data en verdere informatie de website van VVV Ameland.