Wat kun je doen op Ameland?

Ameland is een ideaal elk-seizoen-eiland door de prachtige natuur en de vele evenementen die er worden georganiseerd. Ieder jaargetijde heeft unieke kenmerken waardoor het eiland het gehele jaar door een perfecte plek is voor een vakantie. De seizoenen bepalen nog sterk het ritme op de Waddeneilanden. Hieronder staan daarom de hoogtepunten per seizoen beschreven plus een tip van een Amelander omtrent wat extra leuk is om in die bepaalde tijd van het jaar te doen.

AMBLA verhuur - lente op Ameland

lente op ameland

Langzaam worden de dagen langer en de nachten korter. De temperatuur begint te stijgen en gestaag ontwaakt het eiland uit haar winterslaap. De lente is aangebroken. Bloemen beginnen weer te bloeien, lammetjes lopen door de wei en vogels maken hun nestjes. Het voorjaar is een van de mooiste seizoenen van het eiland. Je voelt het nieuwe leven dat in aantocht is.
AMBLA verhuur - zomer op Ameland

zomer op ameland

De nachten zijn kort geworden en de zon staat loodrecht aan de hemel. Tropische temperaturen verwarmen het eiland en menig badgast vindt verkoeling in de zee.  ‘s Avonds hoor je krekels in het helmgras en stijgen er rookwalmen van barbecues op. De zomer is begonnen.
AMBLA verhuur - herfst op Ameland

herfst op ameland

Langzaam worden de dagen weer korter en de zomerse warmte verdwijnt. De bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren en geven het eiland een roodgele gloed. De vlier zit vol met rijpe bessen en de bramen zijn donkerpaars van kleur. Jagers lopen weer door het veld en af en toe hoor je in de verte een doffe knal. De wind begint steeds vaker aan te trekken en de lichtstralen van de vuurtoren doorkruisen het donkere landschap, de herfst is daar.
AMBLA verhuur - winter op Ameland

winter op ameland

De zon staat laag aan de hemel en de nachten zijn lang. De winter heeft haar intrede gedaan en het eiland verkeert in rust. De straten van het dorp zijn versierd met vele lampjes en binnen knispert het vuur van de openhaard. Op het strand kun je urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen, met alleen het ruisen van de zee en het brullen van de wind op de achtergrond. De natuur verkeert in winterslaap, wachtend op de eerste stralen van de prille lentezon, waardoor alles weer zal ontwaken.